Új időszámítás kezdődik

Iskolánk története

Iskolánk története röviden a 1992-től kétéves szakiskolai (gazdaasszony) képzés elindulásával indult. 1993-ban indult vendéglátóipari szakmunkásképzés. 2001-ben megteremtődtek a feltételek az érettségit adó szakközépiskolai képzésnek és ebben az évben vette fel iskolánk a kadarkúti születésű Jálics Ernő szobrászművész nevét.

A felnőttoktatás 2002-től a Pannon Középiskola esti kihelyezett tagozatával indult. 2007 szeptemberétől mindezt a Művelt Szakemberekért Alapítvány keretei között, majd a 2008/2009. tanévtől a budapesti Leonardo Középiskola tagintézményeként végezte az intézmény. A 2006/07-es tanévtől bővült a tevékenységi kör: az értelmileg akadályozott gyermekek képzése integrált oktatás keretében. Ezen kívül a tagozat kibővült a speciális szakiskolai képzéssel (9 - 10. évfolyam), valamint szakszolgálati feladatok ellátásával. A 2006/2007-es tanévtől bekapcsolódtunk az SZFP (Szakiskolai Fejlesztési Program) II. programjába.

2008. január 1.-től a Kadarkúti - Nagybajomi Többcélú Kistérségi Társulás keretén belül elindult a szakmai szolgáltatás gyógytestnevelés, logopédia és nevelési tanácsadás terén. 2010. július 1-től kezdte meg működését az integrált oktatási központ. Bár ezek a szervezeti keretek mára felbomlottak, megváltoztak, intézményünk törekszik a teljes személyiségfejlesztésre, melyben segítségünkre vannak a kompetenciaoktatással kapcsolatos új oktatásszervezési eljárások.

2015.július 1-től az intézmény a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába került és 10 másik intézménnyel együtt a Kaposvári Szakképzési Centrum tagintézménye lettünk.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el