Rólunk

Üdvözlünk a Jálicsban

A Jálics 2015. július elseje óta önálló intézményként működik a Kaposvári Szakképzési Centrum egyik intézményeként. Ekkor vált ketté az általános-, illetve a középiskola. Mi a déli szárnyba várjuk tanulóinkat.

Sajnos még mindig sokan nem tudják a kadarkúti lakosok közül, hogy mi már önálló intézményként, önálló vezetéssel dolgozunk nap, mint nap. A Középiskola igazgatója Iván László, akit 2016. július elsején neveztek ki 5 évre az iskolavezetés élére.

Tanulóink éppen az első tanítási napokat töltik, akik nemrég fejezték be a nyári gyakorlatukat. Ki a Balatonon, ki a lakhelyéhez közelebb egy étteremben, esetleg szállodában, cukrászüzemben, ugyanis pincér, szakács és cukrász szakmát lehet tanulni nálunk, valamint az érettségi megszerzésére is van lehetőség nappali és levelező tagozaton egyaránt! 2020. őszétől repülőgép-szerelő és szociális technikusokat képezünk a megyében egyedülállóként!

A diákok élete színes iskolánkban: versenyekre járnak, pályázatok keretében külföldre jutnak el és nem csak a legjobb tanulók.

Tanáraink érettségi megszerzésére készítenek fel, tehetséggondozásra ugyanúgy lehetőség van, mint felzárkóztatásra. Minden gyakorlati helyen mesterszakács, - pincér, és mestercukrász várja diákjainkat. Büszkék vagyunk tanulóink munkájára, akik kiállításokon is részt vesznek.

Nagyon sok településről járnak hozzánk. Szeretnek hozzánk, a mi kis iskolánkba járni a gyerekek, akiknek szülei bátran, bizalommal fordulnak hozzánk. Sok olyan tanulónk van, akinek egyik szülője nálunk végzett. Lám, így megy az idő!

A kis iskola családias légkörét meg kívánjuk őrizni, ugyanakkor gyarapodni szeretnénk további képzések bevezetésével.

Lelkes tanáraink a jövőben is megragadják a lehetőséget, hogy a település vezetésével, lakosságával, a szülőkkel szorosabb kapcsolatot tudjanak kialakítani, valamint a már meglévő jó kapcsolatokat ápolják.

Ezúton buzdítunk mindenkit, aki már elmúlt 16 éves, de még nincs 100 , hogy bátran szerezzen meg ingyenesen egy szakmát, akár első, akár másodszakmaként!

Sok olyan rendezvényt valósítunk meg a jövőben, ahol lehetőség lesz egymás megismerésére, a bizalom, a kölcsönösség kiépítésére.

Iván László

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el