SZAKMAI BESZÁMOLÓ (NTP-TFJ-20)

TEHETSÉGSEGÍTÉS FELTÉTELRENDSZERÉNEK SEGÍTÉSE A KADARKÚTI JÁLICS KÖZÉPISKOLÁBAN

Ezen a címen nyújtott be pályázatot a Kaposvári SZC Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola a 2020. évben kiírt NTP-TFJ-20 kódszámú pályázatra. A cél az volt, hogy a 2015. júliusában átszerveződött középiskola eszközparkját oly módon fejlesszük, hogy a beszerzett eszközökkel a tehetséggondozás feltételrendszerét erősítsük.

A pályázat pozitív elbírálást kapott, s így 580 000 Ft összegű támogatásban részesült az intézmény. Ezen összeg 3 db mikroszkóp, 51 db logikai-matematikai és 21 db nyelvészeti társasjáték megvásárlását tette lehetővé.

A projekt időtartama: 2020. 09.14. - 2021. 05. 31.

A projekt mérföldkövei:

  • 2020. november: Pályázat eredményének megismerése
  • 2020. december: Eszközlista aktualizálása
  • 2021. március-április: Fejlesztő eszközök beszerzése
  • 2021. május -június: Eszközök megismerése és alkalmazása az oktatásban (tanórákon, tanórán kívüli fejlesztő foglalkozásokon, szabadidős programon)
  • 2021. június: Beszámoló elkészítése

A beszerzett eszközök az iskola tanulóinak tehetségsegítését szolgálják; fejlesztve figyelmüket, fegyelmüket, gondolkodásukat, kommunikációjukat, szociális kompetenciájukat.

A Covid járvány miatt 2020. november 13. napjától tantermen kívüli digitális oktatás zajlott. A jelenléti oktatás csak 2021. május 10. napján kezdődött újra. A tanulók ekkor találkozhattak először az új eszközökkel.

A természet csodálatos mikrovilágában kalandoztak, amikor a természetismeret órán a növényi sejteket, illetve a keményítő szemcséit vizsgálták a mikroszkópokkal.

A kipróbált nyelvi társasjátékok (Scrabble, Sztorikocka, Titkos szavak) alkalmazása közben észrevétlenül fejlődött a szövegalkotásuk és a kommunikációjuk. A térbeli amőba, a Tantrix, az Azul, a Sagrada és a Logifaces stratégiai játékok közben fejlődött a logikus gondolkodásuk és a problémamegoldásuk. A játékokat a DÖK napon is használhatták a fiatalok. Ekkor az iskola oktatói is szívesen bekapcsolódtak egy-egy játékban. A jó hangulatban eltöltött órák, a közös élmények erősítették az iskolához, a diáktársakhoz való viszonyukat, valamint megismerték a szabadidő hasznos eltöltésének újabb lehetőségeit. A versengés során tanulták egymás tiszteletét, valamint a kudarc elviselésének helyes módját.

Jelen pályázat keretében megvásárolt fejlesztő eszközöket az elkövetkezendő években is használni lehet. A tehetséggondozó foglalkozásokon túl tanórai foglalkozásokon, osztályfőnöki órákon, fejlesztő foglalkozásokon, osztályprogramokon és iskolai programokon.

A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó eszközbeszerzés a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter támogatásával valósult meg.

Kadarkút, 2021. június 28.

Tehetségsegítés feltételrendszerének javítása a kadarkúti Jálics középiskolában 2020.

A Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt pályázaton a Kaposvári SZC Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola 580 000 Ft támogatásban részesült.Az elnyert támogatás 3 db mikroszkóp és 72 db különböző logikai és nyelvészeti társasjáték megvásárlását teszi lehetővé.Ezen eszközök az intézmény tanulóinak tehetségsegítését szolgálják; fejlesztve figyelmüket, fegyelmüket, gondolkodásukat, kommunikációjukat, szociális kompetenciájukat.

A projekt időtartama: 2020.09.14.-2021.05.31.

A projekt a nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter, mint Támogató támogatásával valósul meg.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el