Jálics Ikonok, akikre büszkék vagyunk!

Kismárton Máté

2013-2015: szakács tanuló

2015-2017: cukrász tanuló

Mindkét szakmát egyaránt szereti, de a cukrászatban talált teljesen magára és ebben a szakmában tudott kiteljesedni. Igyekszik a lehető legtöbb cukrászati kurzusra és versenyre eljutni, mert úgy tartja, ezzel lehet igazán fejlődni a szakmában. Az iskola befejezése után Ausztriában kezdett dolgozni, jelenleg egy 4****-os hotelban desszert szakács, illetve esküvői tortakészítő. Három éve él és dolgozik külföldön, ahol lehetősége nyílik betekinteni más országok gasztronómiájába. Nagyon jó versenyeredményekkel büszkélkedhet: több arany és ezüstérmet is szerzett az évek alatt. Az idén, áprilisban biztosan ott lesz a Londonban rendezendő "Cake International" versenyen.

Varga (Deák) Zsuzsanna

2002-2005: szakközépiskolai tanuló (érettségi)

2006-2008: cukrász tanuló

A szakma szeretete az első gyakorlati napján kezdődött, egy tejszínes túró torta dekorálásával. Szakmai életútját a Balatonfüredi Anna Grand Hotelben kezdte, ahol "belekóstolhatott" a versenyek hangulatába is. 2015-ben egy tanévre visszatért hozzánk az iskolai falai közé mint cukrász oktató. 2016-ban a svédországi Gotlandra költözött, ahol jelenleg vállalkozóként dolgozik és a Susi Cake Gotland tulajdonosa. Sok kiváló eredménnyel büszkélkedhet:

2009: Mesterszakács Gála, Pápa (aranyérem)

2013: Farsang Kupa, Tata (bronzérem)

2013: Culinary Expo, Magyar Bajnokság, Budapest (aranyérem)

2014: Culinary World Cup, Luxemburg (diploma)

2015: Államtitkári elismerő oklevél

2020: Culinary Olipics, Stuttgart (bronzérem)

Jakabfi Dávid

2000-2004: szakács tanuló

Szakácsként végzett, mégis az édességekhez húz a szíve. Azt vallja: először meg kell tanulni értékelni mindazt, amit teremtünk és hogy egy étel lehet szép is, nemcsak finom. Úgy gondolja: tanulni kell a hibákból is. 2010-2013-ig Tirolban dolgozott konyhai kisegítőként, majd konyhafőnök-helyettesként. A cukrászat azonban mindig is jobban vonzotta, ezért 2013-tól már cukrászdában dolgozott. Jelenleg a "Hotel Alpenrose"-ban dolgozik cukrászként. "Patissier" címmel könyve jelent meg, amelyben ötven saját receptje is olvasható. Mindig hálával gondol iskolánkra, hiszen -elmondása szerint- élete legpozitívabb élményeit itt szerezte és a legtöbb segítséget itt kapta, amelyet később a szakmában kamatoztathatott.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el